11. julij 2023

»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«

Pojasnila je, zakaj je oljčno olje manj občutljivo na oksidacijo v primerjavi z drugimi rastlinskimi olji.

Sorodne izjave

Izjave, ki se vsebinsko morda ujemajo z zgornjo, morda pa ne. V vsakem primeru so zanimive.
21. avgust 2024

»Jasno je, da poraba oljčnega olja v Španiji upada.«

Fernandez je komentiral trend upadanja porabe oljčnega olja v Španiji.
30. april 2024

»Poleg določenega energijskega vnosa smo morali biti pozorni na vnos maščob, predvsem nasičenih maščobnih kislin, prehranskih vlaknin in soli.«

Tretjeuvrščeni tekmovalci so pojasnili prehranske omejitve, ki so jih morali upoštevati pri pripravi jedi za astronavte.
13. januar 2021

»Če pogledate naša javna poročila o nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja, tukaj pa naši nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka.«

Bizjakova je izpostavila, da nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka pri nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja.